Yoğurtlu Havuç Kavurma
Tembelliğime bugün son veriyorum ve havucun en sevdiğim versiyonu olan yoğurtlu havuç kavurma tarifiyle devam ediyorum.Havuçların hafif karamelize olmasıyla ağza gelen hafif tatlımsı o lezzetten vazgeçemiyorum ben. Üstüne sarımsaklı yoğurt da koyuldumu çılgın bir şey oluyor. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor. Bu kadar az uğraşıyla böylesine nefis bir şeyin ortaya çıkması beni hep şaşırtıyor.
Malzemeler
1 kg havuç
Yoğurt
Tuz
1 adet küp şeker
Yoğurt
Sarımsak
Hazırlanışı
Havuçları çok ince olmayacak şekilde dilimledim. Tencereye 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı koydum ve dilimlediğim havuçları tencereye güzelce yerleştirdim. Pilav tenceresi kullandım ben. Tencerenin tabanı geniş olduğunda havuçlar çok üst üste gelmiyor. Hemen hemen hepsi tencereye temas ediyor. Havuçların üstüne yaklaşık bir tatlı kaşığı tuz serptim ve 1 adet küp şekeri de en üste atıp tencerenin kapağını kapattım. En küçük ocakta, en düşük ayarda pişirdim. Pişmesi yaklaşık yarım saat sürüyor. Havuçlar hafif karamelize olunca tabağa alıp üstüne sarımsaklı yoğurt döktüm ve yoğurtlu havuç kavurması hazır. 1 kilo havuç size fazla olabilirmiş gibi gelebilir ama korkmayın, pişince baya ufalıyorlar. Benim tariflerim genelde 2 kişilik. Siz kalabalıksanız 2 kilo havuç bile az gelebilir. Çok basit bir yemek. Yalnız pişirirken havuçları sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Dibi tutabiliyor. Çünkü pişirirken içine su koyulmuyor. Havuç kendi suyuyla pişiyor. Ama bir şekilde havuçlar pişmeden suyu biterse içine çok az su eklemenizde de çok bir sakınca yok. Deneyeceklere afiyet olsun...
Günün bonusu :)
Ben de genelde havucu rendeleyerek yapıyordum. Bu şekilde de sunumu çok şık olmuş. Ben de deneyim. Kedicikler çok sevimli görünüyor.
YanıtlaSilTekrar görüşmek dileğiyle...
Çok teşekkür ederim. Umarım dilimlenmiş versiyonundan da memnun kalırsınız. Sevgiler...
YanıtlaSil