Peynir Dolgulu Ekmek
Bugün nefis, iştah açıcı bir tarif veriyorum. Ve herkese denemesini ısrarla tavsiye ediyorum. Doğru dürüst bulaşığı bile çıkmıyor. Yedikten sonra folyoyu dürüp büküp çöpe atmak dışında hiçbir zahmeti yok. Çook mu kalabalık bir ailesiniz, büyük ekmek kullanın. Tek kişilik mi yapmak istiyorsunuz, alın ufacık bir ekmek doldurun içini. Pişirme faslı hele, hahayyt. 15 dakikada hazır. Şunu her fırından çıkarıp folyosunu açtığımda mest oluyorum. Kokusu, görüntüsü şahane. Pişirdikten sonra çatal bıçakla uğraşmayıp, gayet vahşi bir şekilde yiyince tadı çıkıyor bu meretin. Elinizle dalacaksınız.
Fotoğraftaki kediye de dikkatinizi çekerim. Bugün dünya kediler günü. Kedilerinizi ekstradan mıncıklamayı ihmal etmeyin :) Aha tam kedili kadın gibi oldum. Eh kısmen de öyleyim zaten, hem de gayet gururlusundan. Bunun kedisi, köpeği kuşu da yok. Hepsini seviyorum. Evinde hiç bir hayvan bakmamış insanlara da şiddetle 1 tane edinmelerini tavsiye ediyorum. Tabi bakacak durumunuz varsa ve evinizdeki ufaklıkların sorumluluklarını almaya hazırsanız.
Malzemeler
1 adet ekmek ( ben 18 cm. ye 10 cm. zeytinyağlı ekmek kullandım. )
150 gr. kaşar peyniri
100 gr. klasik inek peyniri
1 büyük kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
2 diş sarımsak
Maydanoz
Folyo
Hazırlanışı
Önce ekmeğin içine sürülecek sosu hazırladım. Nasıl yaptığımı hemen anlatayım. Önce 2 diş sarımsağı havana biraz tuz ekleyerek dövdüm ve zeytinyağının içine attım. Sonra 1 tatlı kaşığı hardal ve haşhaş tohumlarını da ilave edip iyice karıştırdım. Ben sosu biraz önceden hazırlayıp içine taze biberiye atıp biraz beklettim. Tadının sosa çıkmasını sağladım. Ekmeği önce sağdan sola çapraz dilimler şeklinde, sonra da soldan sağa çapraz dilimler şeklinde kestim. Böylece ekmek çapraz sıralanmış küpler şeklinde kesilmiş oldu. Tabi ekmeği alt kabuğa kadar kesmeyin. Küpler ekmekten ayrılmayacak. 1,5 - 2 cm kadar pay kalsın. Sonra hazırladığım sosu kaşık yardımıyla ekmekteki kesik kısımlara döküp kaşıkla sürer gibi yaptım. Bir miktar da ekmeğin üstüne sürdüm. Kaşarları dikdörtgenler şeklinde doğradım, inek peyniriniyse hafif ufalar gibi yaptım. Ekmeklerin yarık kısımlarına peynir ve kıyılmış maydanozları doldurdum. Çok aşırı doldurmayın peynirler akıp gitmesin. Zaten aldığı noktaya kadar dolduruyorsunuz. Anlıyorsunuz sınırı hazırlarken. Küpler birbirinden aşırı şekilde ayrılmasın. Doldurma kısmı bitince ekmeği folyoyla sıkı sıkı sardım. Her yerinin kapalı olduğundan emin olun. Sarma işlemi bitince ekmeği 180 dereceye ısıtılmış fırına koydum. 15 dakikada pişti. En son işlem olarak folyoyu tepeden yırtıp, ekmeğin üstüne çok az rende kaşar atıp 1 dakika fırında tuttum. Süper ekmek böylece hazırlanmış oldu. Daha önce de dediğim gibi folyoyu yanlardan iyice açarak gayet vahşi bir şekilde ekmeği yedim :) Mutlaka deneyin, hiç pişman olmayacaksınız. Afiyet olsun efendim :)
Yorumlar
Yorum Gönder
görüşleriniz benim için önemli