Krep


Evde yemek olmasına rağmen dayanamadım yaptım. Kahvaltıya daha uygun bir yiyecek aslında ama, bu durum beni durdurmuyor. Gecenin bir köründe bile üşenmem yaparım. İlk kez deneyecekler için şimdiden yazayım, ilk 2 krep kesinlikle çöpe gidiyor. Ya çok malzeme yüzünden aşırı kalın oluyor çevrilmiyor. Ya da krep hamurunu tavaya yaymasını beceremiyor insan. Ama korkmayın 2. seferde usta olursunuz. En güzel tarafı da bolca yapıp kalanını sonra yiyebiliyorsunuz. Soğuk da yenebiliyor yani. Yumurta, süt, un...şipşak hazır. Bu tariften 6-7 tane krep çıkıyor. Sayısını tam hatırlayamadım.

Malzemeler

2 adet yumurta

1 buçuk su bardağı süt

1/2 su bardağı su

1 buçuk-2 su bardağı un (yumurta boyutuna göre değişiyor)

1/2 çay kaşığı vanilya

1  çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

2-3 damla yağ

Hazırlanışı

Yumurtaları iyice çırptım. Üstüne su ve süt karışımını ekledim yine çırptım. Unu yavaş yavaş ekledim. Genelde 1 buçuk su bardağı un tam geliyor. Boza kıvamına gelinceye kadar unu eklemeye devam ettim. En son kabartma tozu, vanilya, tuz ve 2-3 damla yağı ekledim. Tamamen pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırdım. Geldik mi pişirme kısmına. Burası başlangıçta biraz zor. Tavayı ocağa koydum altını yaktım. Tava ısınınca kepçe yardımıyla krep hamurunu tam ortadan tavaya döktüm ve güzel bir bilek hareketiyle hamuru bütün tavaya yaydım. Eğer krep hamuru tavaya az gelirse hızlı bir el hareketiyle ekleme yapabilirsiniz. Genelde tam bir kepçe yeterli oluyor ama kepçe var kepçe var. Krep ne çok kalın ne de çok ince olmalı. Ona göre miktarı ayarlarsınız. İlk başta size hamur tavaya yapışmış gibi gelecek ama endişe etmeyin. Pişmeye başladıkça tavadan ayrılıyor. Pişmeye başladığını krebin üstünün kabarcık kabarcık olmasından anlayabilirsiniz. Spatula yardımıyla yanlardan kaldırabilirsiniz. O zaman yapışmadığını anlayacaksınız. Yine alt kısım kızarınca krepi çevirmelisiniz. Ben havaya fırlatacak kadar ustalaştım. Siz ilk kez deniyorsanız öyle bir şey yapmayın. Paşa paşa spatulayla çevirin. Rezillik çıkmasın. Ben tavayı yağlamadan pişiriyorum. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Zaten hamurun içine biraz koyuyoruz. Sizin için de sorun olmaz diye düşünüyorum. Diğer krepleri de aynı şekilde pişiriyoruz ve ister peynir zeytinle, ister reçelle, balla mideye indiriyoruz. Alışınca çok basit, çekinmeyin deneyin.

Yorumlar

  1. Çok sevdim sitenizi yorumlarınızı.=)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum şimdi :)) Tam da ihtiyacım olduğu bir zamanda, bu yorumunuz bana ilaç gibi geldi.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

görüşleriniz benim için önemli

Popüler Yayınlar