Hardallı Patates Salatası
Aklım erdiğinden beridir çok severim patates salatasını. İlkokul zamanlarımdan hatırlıyorum, doğum günü kutlamalarının vazgeçilmez yiyeceğiydi. Baya da bir arkadaşım vardı, haliyle de habire patates salatası yerdik :) Ama hiç şikayetçi olmadım bu durumdan. Patates salatası, kısır, pasta, beze (bazı yerlerde atom da derler) ve tabii ki fanta. Fantadan şikayetçiydim ama. Hala da hiç sevmem. Tarif edilmez bir baş ağrısı yapıyor bende, nedendir bilinmez. Ben patates salatasını bol limonlu ve yeşillikli seviyorum. Normalde dereotu ve taze soğan da koyuyorum. Bugün evde yoktu o yüzden eksik bir salata oldu. Ama tarifi normalde yaptığım şekilde yazıyorum. Sizin evinizde elinizin altında varsa ya da benim gibi çıkıp almaya üşenmeyecekseniz muhakkak yeşil soğan ve dereotunu da kullanın.
Malzemeler
6 adet orta boy patates
1 adet büyük soğan
3 çay kaşığı hardal
4 - 5 adet kornişon turşusu
Kırmızı biber turşusu
2 adet haşlanmış yumurta
2 dal maydanoz
1 dal dereotu
1 sap yeşil soğan
Limon
Taze biberiye
Zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kişniş
Hazırlanışı
Patatesleri iyice yıkayıp, soyup, küpler şeklinde doğradım. Bir kez daha şöyle bir sudan geçirip bol suyla haşladım.Haşlama suyuna patatesin tuzunu koymayı da unutmadım. Patatesler haşlanırken soğanı çeyrek halkalar şeklinde piyazlık doğradım. Taze soğanı, maydanozu, dereotunu iyice yıkayıp doğradım ve yeşilliklerle kuru soğanı salatayı hazırlayacağım kabın içinde koydum. Üstüne zeytinyağını, üç çay kaşığı hardalı (hardalınız varsa muhakkak koyun, muhteşem bir tat veriyor), baharatları, tuzu, bir dal biberiyeyi ve limon suyunu ( ben yaklaşık yarım limon sıktım ve yerken de üstüne ekleme yaptım. Ama ben bol limonlu seviyorum, siz zevkinize göre koyarsınız.) ekledim ve iyice karıştırdım. Patates haşlanıncaya kadar salatanın sosu bir kenarda iyice özdeşleşti ve her şeyin tadı yağa güzelce çıktı. Bu arada haşlanmakta olan patatesleri de ihmal etmedim tabi. Patatesleri doğrayıp haşladığımdan pişmesi çok kısa sürüyor. O yüzden de arada kontrol etmekte fayda var. Patates ezildiğinde bütün salata ziyan oluyor. Benim patatesim 15 dakika gibi bir sürede pişti ve patates pişince hiç beklemeden hemen süzdüm ve soğuk su altına tuttum. Soğumasını beklemedim çünkü o sırada da patates pişmeye devam edecekti. Sostan dal biberiyeyi çıkardım ve en son patatesleri sosla kavuşturdum, iyice haşlanmış yumurtaları ve turşuları da doğrayıp salataya ekledim. Hem sağlıklı hem de lezzetli salatamın hazırlanma aşaması da böylece bitti. Pek çok insan burun kıvırsa da ben patates salatasını çok seviyorum ve keyifle tüketiyorum. Patates salatasını benim kadar sevenleriniz varsa bir de benim versiyonumu deneyin. Seveceğinize eminim. Şimdiden afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
görüşleriniz benim için önemli