Gözleme
Siteye hep pratik tarifler koymayı planlamıştım. Ama zamanla uğraştırıcı tarifler de sitede yerlerini aldı. İşte bu tarif gerçekten insanı uğraştırmayan ve şip şak hazır olan bir tarif. Maliyeti de yok gibi bir şey. Ben gözlememi peynirli ve sucuklu yaptım. Ama her türlü içi kullanma özgürlüğümüz var gözleme yaparken. Sadece iç olarak patates, kıyma ya da sebze kullanacaksak önceden kavurmak gerekiyor. Ben eskimeye yüz tutmuş peynirleri, az miktarda kalmış her türlü sebzeyi gözlemede kullanıyorum. Böylece malzemelerim bir köşede çürüyüp çöpe gitmekten de kurtulmuş oluyor. Bugün zamanım çok olmadığından pratik olan tarifi yani peynirli ve sucuklu olanı tercih ettim. Diğer gözlemeleri de yaptıkça siteye koyacağım. Bu tarif 2 gözleme için, malzemeleri sayıya göre arttırabilirsiniz.
Malzemeler
2 adet yufka
250 gr. beyaz peynir. ( Ben örgü peynir kullandım, eriyen peynirle daha güzel olduğunu düşünüyorum ama şart değil. Her türlü peyniri kullanabilirsiniz.)
Yufka başına 9 dilim sucuk
2 dal maydanoz
Pul biber
Pişirmek için çok az sıvı yağ
Hazırlanışı
Yufkayı açıp tam ortasına önce sucukları, sonra da peynir ve ince ince kıydığım maydanozu koyup üstüne pul biber serptim. Önce yufkanın yan kısımlarını, sonra da üst ve alt kısımlarını ortaya gelecek şekilde zarf gibi katladım. Ve tavaya çok az yağı sürüp tava ısınınca gözlemeyi tavaya yerleştirdim. Altı kızarınca çevirdim ve diğer yüzü de kızarıncaya kadar pişirdim. Ve gözleme yemeye hazır. 10 dakika bile sürmüyor pişmesi. İsterseniz malzemeleri koymadan önce yufkaya çok az salça sürebilirsiniz. Ben tercih etmedim ama öyle de nefis oluyor. Zamanı olmayan insanlar için ideal bir tarif. Kolay ve hızlı hazırlanıyor. Hem de çok doyurucu.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
görüşleriniz benim için önemli