Tavuk Sote


Annem hep tavuk ve yumurta seven aç kalmaz der. Gerçi son seneler için bu durum pek geçerli değil, tavuğun da yumurtanın da fiyatı çok arttı. Ama en azından tavuk, canınız hiçbir şey istemiyorsa ya da zamanınız yoksa çok güzel bir kaçış oluyor. Bugün vereceğim tarifin de hem hazırlanması kolay, hem de şip şak oluveriyor. Yanına pilav makarna gibi ek bir şey yapmanıza da gerek kalmıyor, çünkü doyurucu. Ama tavsiyem yanına mutlaka buz gibi bir ayran yapın. Çok ama çok yakışıyorlar.

Malzemeler

500 gr ızgaralık tavuk but ( pirzola ve bonfile de olur)

3 adet köy biberi

1 adet soğan

5-6 adet cherry domates

1 havuç ( ben kullanmadım ama seçim sizin isterseniz kullanabilirsiniz )

Limon

3 çorba kaşığı soya sosu

2 diş sarımsak

Kekik

Biberiye

Pul biber

Toz kırmızı biber

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı

Soğanı yarım halka şeklinde, biberleri de julyen doğradım. Zeytinyağıyla iyice kavurdum. Kavrulmasına yakın sarımsakları da ekledim. Ben sacda kavurdum ama normal tava da olur. Kavururken çok az tuz kullandım. Yemek soya soslu olacağından çok fazla tuz koymayın. Karamelize olmasına yakın kavrulmuş soğanı, sarımsağı ve biberi bir tabağa aldım. Tavukların fazla yağlarını aldım ve julyen doğradım. Soğan ve biberi kavurduğum sacda tavukları da kavurmaya başladım. Tavuk kavrulurken üstüne 1 tatlı kaşığı kadar limon, taze biberiye ve baharatları ekledim. Kekiği hemen koymuyoruz çünkü çok erken koyunca yemeği acılaştırıyor. Tavukların rengi dönünce 2 ye böldüğüm cherry domatesleri ekledim, kavurmaya devam ettim.Tavukların kavrulmasına yakın, tabağa aldığım soğanı,sarımsağı ve biberi ekledim, iyice karıştırdım. Üstüne kekiği ve 3 çorba kaşığı soya sosunu ekledim bir daha karıştırdım. Unutmayın tavuğa hiç tuz koymuyoruz. Soya sosu zaten tuzlu. Bütün malzemeleri şöyle bir çevirdikten sonra sote servise hazır. Yanına ayran yapmayı da unutmayın. Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar