Patatesli Omlet
Bugünkü tarif, hem akşam yemeklerinde tek başına tüketebileceğiniz kadar doyurucu, hem de sabah kahvaltılarını süsleyebilecek kadar hafif bir tarif. Sizi bilmem ama, söz konusu omlet olunca ben şişmeden, sınırsız yiyebiliyorum. Yumurtayı kokusundan yada tadının ağırlığı yüzünden yiyemeyen pek çok insan tanıyorum. Eğer aranızda bu dertten müzdarip insanlar varsa bir kaç ipucu vereyim. Omlet yaparken içine biraz limon suyu koyarsanız, yumurtanın sizi rahatsız eden o kokusunun bayasının gittiğini farkedeceksiniz. Bir miktar kıyılmış maydanozun da faydası oluyor. Tadı ağır geliyorsa da omletinizi yerken yanına yoğurt alın. Ben her zaman yoğurtla yerim. Herkesin de öyle yaptığını sanıyordum. Taa ki arkadaşlarımın görüp de bana, ilk kez omleti yoğurtla yiyen birini görüyorum demelerine kadar. Yani yumurtayı yoğurtla hiç yemediyseniz mutlaka deneyin. Yumurta yememezlik yapmayın, biliyorsunuz çok faydalı.
Malzemeler
4 adet yumurta
1 adet soğan
1 adet orta boy patates
1/2 çay bardağı süt
Karabiber
Tuz
Kırmızı toz biber
Pul biber
Kişniş
Arzu ederseniz maydanoz
Hazırlanışı
Önce patatesleri halka halka doğradım. Çok kalın olmamasına dikkat ettim çünkü pişmesi çok uzun sürüyor ve istediğim gibi hafif gevrek olmuyor. Soğanları da çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğradım. Tavaya biraz yağ koydum. Çok az koymayın, omlet tavaya yapışabiliyor. Yapışmasını istemiyorum çünkü hem önünü hem arkasını kızartacağım. Yağ ısınınca patatesleri tavaya koydum ve iki yüzlerini de kızarttım. Hani çatır çutur olmasın ama renkleri değişsin ve hafif kızarsın. Patatesler istediğim kıvama gelince onları bir tabağa aldım ve soğanları kavurdum. Tam karamelize olmasın hafif diri kalsın. Pişince onları da bir tabağa aldım. 4 yumurtayı iyice çırptım ve sütle baharatları ekledim, iyice karıştırdım. Tavaya önce patatesleri dizdim. Üstüne soğanları koydum en son da yumurtayı kepçe yardımıyla ekledim. Birden dökünce bütün malzemeler dağılıyor ve karışıyor. Ben her şeyin koyduğum yerde durmasını istiyorum. O yüzden kepçeyle koyuyorum. Pişirirken kapağını kapattım. Gerçi bende uygun kapak yoktu o yüzden üstünü başka bir tavayla kapattım. Pişerken hiç kurcalamadım. Altı pişince bir tabak yardımıyla omleti çevirdim ve arkasını da iyice pişirdim. Hafiften kızardı. Sonra servis tabağına koydum ve yoğurt eşliğinde afiyetle yedim :) Sizler de afiyetle yiyin. Yemeklerinizin artanlarını da hayvanlara vermeyi unutmayın. Onlar da aç kalmasın.
Not: Üstüne de tatlı niyetine bunu yedim :)
Yorumlar
Yorum Gönder
görüşleriniz benim için önemli