Fırında Tavuklu Pilav


Hep aklımdaydı ama bir türlü cesaret edip de deneyememiştim. Sonunda bugün ne olduysa oldu deniyorum dedim ve yaptım. Pirinçlerin pişmeyeceğini tavukların kuruyacağını düşünüyordum ama öyle olmadı. Gerçi fırında biraz fazla tutmuşum pirinçler biraz fazla pişmiş. Ama pişirme sırasında biraz daha dikkatli davransaydım hiç problem olmayacaktı. Siz yaparken süreye ekstradan dikkat edersiniz.

Malzemeler

5 adet tavuk pirzola

1 tas pirinç

2 adet köy biberi

5 adet cherry domates

2 tane orta boy havuç

Bir kaç dal maydanoz

1 dal biberiye

1 dilim limon

Karabiber

Kırmızı toz biber

Pul biber

Tuz

Hazırlanışı

Önce tavukların derilerini ve kemiklerini çıkardım. Tavukların derilerini üzerlerinde bırakabilirsiniz ama bence yemek aşırı yağlı ve ağır oluyor. O yüzden çok tavsiye etmiyorum. Tavukları haşlayacağım tencerenin içine irice doğradığım havuçları, birkaç parçaya böldüğüm biberleri, maydanozları, biberiyeyi, 1 dilim limonu, tuzu, baharatları ve tavukları koyup haşladım. ( Ben çıkardığım kemikleri de haşlama suyuna attım, suyu daha iyi çıkıyor.) Pirinçleri iyice yıkadım ve az bir miktar tuz ekleyerek kavurdum. Siz içine üzüm ve fıstık da koyabilirsiniz, ben çok sevmediğimden kullanmadım. Kavrulan pirinçleri borcamın dibine yaydım. Üstüne haşlanmış tavukları, ikiye böldüğüm domatesleri, haşlanmış havuç ve biberleri koydum. En son da pirinçlerin üstünü 1 parmak geçecek kadar kaynar tavuk suyunu ekledim. Önceden 180 dereceye kadar ısıttığım fırının en alt katına yerleştirdim. İşin önemli kısmına geldik. Yemeği sık sık kontrol etmek ve suya ihtiyacı varsa borcama su eklemek gerekiyor. Ben yaklaşık olarak 1 tas su ilave ettim. 1 tastan 1 parmak kadar daha az ilave etmiş olsaydım pirinçlerim tam kıvamında olacaktı. Siz su ekleme kısmına dikkat edin pirinçleriniz benimki gibi fazla pişmesin. Hani yine lapa olmamıştı ama ben pilavı biraz diri severim. Siz de zevkinize göre su miktarını ayarlayabilirsiniz. Son olarak da çıkarmadan hemen önce fırının ızgara ayarında 1 dakika kadar daha pişirdim. Ama fırınınızda ızgara ayarı yoksa sorun değil. Ben sadece sebzelerin üzerlerinin kızarmasını istediğim için ızgara ayarına aldım. Elzem birşey değil yani. Biraz uğraştırıcı bir yemek. Pirinci tavuğun içine doldurup fırın torbasında yapmak daha kolay. Onun tarifini de yakın zamanda vereceğim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Yaa ben pirinçleri kavurmadım

    YanıtlaSil
  2. Olsun Esra hanımcım, bir daha ki sefere kavurursunuz. Bazen insanın aklından çıkıveriyor. Ben neler yapıyorum bir görseniz :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

görüşleriniz benim için önemli

Popüler Yayınlar