Fırında Tavuk


Nohutlu pilavın en iyi arkadaşı, mutfağımın vazgeçilmezi tavuk. Bayılıyorum tavuğa, her gün yesem şikayet etmem. Kızarmışı, haşlanmışı, fırınlanmışı, pane yapılmışı, soya soslusu, sotesi, çorbası. Hepsi harika. Fırın torbasıyla çok pratik oluyor. Başında beklemek durumunda kalmıyorsunuz. Neredeyse kendi kendini hazırlıyor.

Malzemeler

2 adet tavuk kalçalı but

2 adet orta boy patates

2 adet biber ( dolmalık kullandım )

2 adet orta boy domates

1 çorba kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Limon

Defne yaprağı

Biberiye

Hazırlanışı

Tavukları tuz, karabiber ve limonla ovdum bir kenara koydum. Patatesi dilimledim. Çok kalın olmaması lazım, yoksa zor pişiyor. Domatesleri ince ince dilimledim. Biberleri ortadan ikiye böldüm. Havuçları kalın kalın doğradım. Aldım fırın torbasını, içine biraz un koydum salladım. Torbaya bulaşmayan fazla unu döktüm. Şimdi geldi sıra yerleşime. Yerleşim önemli. En alta domatesleri koydum. Patatesin yarısını domatesin üstüne koydum. Tavuğu domates ve patatesin üstüne koydum. Kalan patatesi, havucu ve biberi torbaya yaydım. 1 dal biberiyeyi ve 1 tane defne yaprağını unutmadım. Defne ve biberiye elzem değil. Koymasanız da olur. Salçayı yarım tas suyla açtım ve torbalara taksim ettim. Torbanın ağzını iyice bağladım ve torbayı bıçak yardımıyla deldim. Torbayı delmeyi sakın unutmayın. Isınan hava genleşiyor malum, torbayı patlatırsınız. 180 derecede pişirdim. Tavuğun üstleri çıtır çıtır kızarmalı. Kızarmadan çıkarırsanız tavuğun yağı pek hoş olmuyor. Bir de aklınızda bulunsun, fırın torbası kullanırken 200 dereceyi geçirmeyin, torba erimesin. Borcamlar da 200 dereceyi geçmemeli, çatlaya biliyormuş. Başıma gelmedi ama ya gelirse...Sarımsak,soğan da koyabilirsiniz ama bence tavuğun tadını bozuyor. Neyse tavuk hazır. Hemen yemeli, bekletmeye gelmez.

Yorumlar

Popüler Yayınlar