Elmalı Turta


Sonunda elmalı turtayı da denedim ve ilk yapışta da tutturdum. Bu tatlıyı her gördüğümde yapması kesin zordur diyordum. İşin aslı öyle değilmiş. Filmlerde görüp görüp az iç geçirmedim, bileydim bu kadar kolay olduğunu...ah ah. Hekese tavsiye ediyorum, mutlaka deneyin.

Malzemeler

Hamuru için

2,5 bardak elenmiş un

200 gr margarin ( sert margarin kullanıyorsanız önceden dışarda bekletin. )

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı yoğurt

2 kaşık pudra şekeri (normal şeker de koyabilirsiniz)

1/2 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

İçi harcı için

3 adet elma ( elmalar büyükse 2 adet kullanın )

1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

1 çorba kaşığı tarçın


Hazırlanışı

Önce elmaları soyup rendeledim. Daha sonra elmaları 1 su bardağı şekerle elmaların rengi değişinceye kadar kavurdum. Elmalar suyunu çekmeli. En son tarçını da ekleyip karıştırdım ve iç harcını bir kenara koydum. Koku baya çarpıyor şimdiden uyarayım. Geldik hamura. Yumurtayı, pudra şekerini, kabartma tozunu, yoğurdu,tuzu ve yumuşayan margarini bir kaba koyup yağ tamamen eriyinceye kadar elimle karıştırdım. Unu en son yavaş yavaş koydum. Önce 2 su bardağı unu koydum kalanını yavaş yavaş ekledim. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Ele yapışmayacak kıvama geldiği anda un eklemeyi kesmeniz lazım. Hatta bütün hamur işlerini böyle yapmanızı öneririm. Un en son koyulmalı, kıvam bir kere kaçtımı baya bir uğraştırıyor çünkü. Herneyse hamurun yarısından azını koparıp bir kenara koydum. Büyük hamur parçasını iyice yağladığım borcama yaydım. Borcamın kenarlarını da kaplasın, en üste kadar olmasa da yarısını azıcık geçsin. İç harcı hamurun üstüne yaydım. Kalan hamurdan şeritler yapıp turtanın üstünü kapattım. Ben geniş şeritler yaptım. Siz daha fazla parça kullanıp daha ince şeritler yapabilirsiniz. Önceden ısttığım 190 derece fırına koydum. Üstü kızarıncaya kadar fırında kalacak. Pişmesi benim fırınımda 30 - 35 dakika sürdü. Sonlara doğru üstleri yanmasın diye tatlıyı fırının en alt katına aldım. Siz de duruma göre borcamın yerini değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun...Üşenmeyin deneyin, uğraştığınıza deyiyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar