Terbiyeli Tavuk Çorbası


Hem yazın hem kışın içilebilecek, doyurucu, besleyici, nefis bir çorba. Genelde bütün tavuktan arta kalan etlerden ya da tavuk göğsünden yapılmasının makbul olduğunu biliyorum ama ben tavuk pirzola kullanıyorum. Bu şekilde daha bir lezzetli geliyor bana. Zaten içinde tavuk olan her şeye bayılıyorum. Üstüne bir de çorbada kullanılınca tadından yenmiyor. Eğer önceki günden artan tavuğunuz varsa, onları da değerlendirebileceğiniz güzel bir alternatif.

 Malzemeler

 2 adet tavuk pirzola ( kemikli )

 1 adet iri havuç

 2 adet köy biberi

 Tuz

 Maydanoz

 Karabiber

 Kırmızı toz biber

 Pul biber

 Defne yaprağı ( tercihe bağlı )

 Terbiyesi için

 1 yumurta sarısı

 1/2 limon suyu

 Hazırlanışı

 Ben tarifimde kullandığım etin yağını ayıkladım. Yağlarını çıkarmamın sebebi sebzeleri ayrıca kavuruyor oluşum. Hem sebzeleri kavururken kullandığım yağ, hem de tavuğun yağı çorbayı çok ağırlaştırıyor. Kemikli tavuk kullanmamın sebebi de suyunun daha iyi çıkması ve daha lezzetli olması. Ama tabiki tavuğun neresini kullanacağınız sizin seçiminize kalmış. Siz göğüs etini seviyorsanız onu da tercih edebilirsiniz. Haşlama suyuna yarım dilim limon, defne yaprağı, bir iki sap maydanoz, tuz ve tavukları koyup kaynatıyoruz. Kemikler tavuğun etinden ayrılmaya başlayıncaya kadar kaynamalı. Bu sırada tavada biberi ve havucu zeytinyağında kavuruyoruz. Tavuklar haşlandıktan sonra, içinde kemik parçaları kalmaması için suyunu süzüyoruz. Kavurduğumuz sebzeleri ve tavuk suyunu, baharatları tencereye koyuyoruz ve içine tavukları iri iri didiyoruz. Bir miktar daha kaynatıyoruz. Bir tas içerisine koyduğumuz yumurta sarısını ve yarım limon suyunu iyice çırpıp kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekliyoruz. Altını kapatınca üzerine maydanoz kıyıyoruz ve çorbanız hazır.

 Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar