Sütlaç
En güzel ve hafif sütlü tatlılardan biri. Yapımı kolay. Ben bu tarifte sütlacı fırınlamadım. Fırınlamak üzere bir sütlaç yapmak isteseydik malzemelere yumurta sarısını da eklememiz gerekirdi. Fırınlayalım ya da fırınlamayalım her zaman zevkle yenen sütlacın tarifine geçelim.
Malzemeler
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1/2 paket vanilya
Tarçın
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp, 1 su bardağı suyla haşlıyoruz. Erinç suyunu çekince üstüne sütü, şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Nişastayı suyla açıp kaynamakta olan sütlaca ekliyoruz. Bir taşım kaynadıktan sütlaç kıvamlandıktan sonra kaplara boşaltıp soğumaya bırakıyoruz.Dilerseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz. Söylemekte fayda olduğunu düşündüğüm bir konu da sütlacın aşırı koyu bir kıvamı olmaması gerektiği, çünkü soğuduğunda da bir miktar katılaşıyor.
Eğer sütlacı fırınlamak isteseydik, nişastayı açarken yumurta sarısını da koyup iyice çırpmalı ve kaynayan sütlaca yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave etmeliydik. Servis kaplarına koyduktan sonra fırına vermeli üstleri kızarınca çıkartıp soğumaya bırakmalıydık. Üstlerini de bir tepsiyle örtmeliydik. Böylece sütlacımızın üstlerinin kurumasını engellemiş olurduk. Ve sütlacımız sunuma hazır.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
görüşleriniz benim için önemli