Kereviz Salatası
Kerevizi hiç sevmezdim, yemezdim. Ta ki kerevizin salatasını keşfedinceye kadar. Kokusunu sevmezdim görüntüsünü sevmezdim. Kararırdı filan. Salataya yoğurt girdiği için midir nedendir bilmem, o koku yok oluyor. Patlıcan için de aynı şey geçerliydi. Onu da patlıcan salatası yapmamla aştım. Şu an patlıcanın her şeklini zevkle tüketiyorum. Belki kereviz sorunu da aynı böyle aşarım. Umuyorum en azından..
Malzemeler
1 tane kereviz
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı mayonez
Zeytinyağı
1-2 sap maydanoz
Taze nane
Pul biber
Tuz
Limon
Hazırlanışı
Kerevizin dışındaki ezik kara kısımları, kök parçalarını bıçakla çıkartın ve kalanını soyma aracıyla soyun. Bıçağa göre daha kolay oluyor. Sonra kerevizi iyice yıkayın. Benim kereviz baya iriceydi, yarısını kullandım. Soyar soymaz yoğurtla karıştırın. Bekletmeyin hemen kararıveriyor. Ben 1 su bardağı yoğurt koydum, ama siz zevkinize göre ve kerevizin boyutlarına göre miktarı ayarlarsınız. Dövülmüş 2 diş sarımsağı, 1 kaşık mayonezi, baharatları, ince kıydığımız maydanozu ve naneyi de katıp iyice karıştırın. Limonu da unutmayın. Ben zeytinyağı koymadım ama koyulabilir. Mesela servis ederken üstüne gezdirebilirsiniz. Ya da direk içine koyabilirsiniz. İşin doğrusu ben koymayı unuttum. Unuttuğumu da şimdi farkettim. Dünyanın yapımı en kolay salatası. Gerçi rendelerken koku biraz can sıkıyor ama kim takar. Tarif bu kadarcık. Daha önce hiç kereviz salatası yememiş olan varsa şiddetle tavsiye ediyorum. Ferah ferah çok güzel gidiyor. Özellikle yazın, insanı buharlaştıran o sıcaklarda, salçalı yemek düşünüp benim gibi baygınlık geçirenleriniz varsa, bu yemek harika bir seçenek oluyor. Yanına bir makarna 10 dakikada yemeğiniz hazır.
Afiyet bal şeker olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
görüşleriniz benim için önemli