Karnabahar Salatası


Herkesin yaptığı karnabahar salatasından farklı olarak, sarımsak yerine soğan koyduğum salatam. Öyle zannediyordum ilk yemek yapmaya başladığım zamanlarda. Sonra sarımsaklısını denedim, soğanlı versiyonu kadar sevmedim. Belki benim gibi biri daha çıkar da, bu halini daha çok sever diye yazıyorum tarifimi. 2 öğünlük bir yemek olacak benim tarifim. Kişi sayısına göre karnabahar boyutunu ayarlarsınız.

Malzemeler

1 adet küçük boy karnabahar

1 adet orta boy soğan ( Kırmızı soğan olsa daha iyi)

Siyah zeytin ( Evde kalmamış zeytinim, farkettiğimde yıkıldım. Ama siz mutlaka koyun )

1 adet küçük turp

Maydanoz

Taze nane

Dereotu

Limon

Sumak

Pul biber

Tuz

Hazırlanışı

Önce karnabaharı güzelce yıkayıp parçaladım. Çok küçük parçalara ayırmayın, haşlanırken ufak parçalar eziliyor, görüntüsü de güzel olmuyor. Ufak parçalar seviyorsanız her zaman yerken parçalayabilirsiniz. Haşlama suyuna normalden biraz fazla tuz atmak gerekiyor. Karnabahar tuz kaldırır çünkü. Tabi 1 dilim limonla haşlanmalı. Limonla haşlandığında o pis koku çıkmıyor. Her neyse, karnabaharlar haşlanırken soğanı piyazlık doğradım ve tuzla ovdum ki acısı gitsin. Sonra maydanozu, dereotunu, taze naneyi ince ince kıydım. Baharatları,yeşillikleri ve limonu  salatanın üzerine dökeceğim zeytinyağının içine koydum. Karnabaharın her yerine bulaşmasını istiyorum çünkü. Soğanı ve soğuttuğum karnabarı ellerimle güzelce karıştırdım. (O iğrenç kokulu plastik eldivenlerden de takmadım. Kim nereden çıkardıysa bu adeti zaten. Yemeği yerken plastik kokusu alıyorum. Psikolojik midir, hakikaten siniyor mudur bilemem ama, hiç hoşuma gitmiyor.) Baharatlı,limonlu, yeşillikli yağı karnabaharın üstüne döküp karıştırdım. Son olarak da yarım daire şeklinde dilimlediğim turpla salatayı süsledim. Siz üstüne zeytinleri de koymayı sakın unutmayın. Tarif bu kadarcık.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar