Islak Kek ( Sosu Yumurtasız )
Bayılırım ıslak keke, ama o sosun çiğ yumurta barındırması bana hem iğrenç, hem de sağlıksız geliyor. Ben de düşündüm taşındım, internette ne kadar tarif var hepsini gezdim ve kendimce bu tarifleri birleştirdim ve modifiye ettim. Kabul ediyorum başlarda baya bir endişeliydim ama sonuç enfes oldu. Yaptığım gibi yarısını da yedim. Ben birde sözde tatlı sevmeyen bir insanım. Bugün bana ne oldu anlamadım. Tarifi hemen yazıyorum bakalım sizde nasıl bir etki yaratacak.
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı un
2,5 su bardağı süt ( 1,5 bardağı sosa, 1 bardağı kek hamuruna)
4 çorba kaşığı kakao ( 2 kaşık sosa, 2 kaşık kek hamuruna )
1 su bardağı şeker ( 1/2 bardak sosa, 1/2 bardak kek hamuruna )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hazırlanışı
1,5 su bardağı sütü, yarım bardak şekeri, 2 dolu yemek kaşığı kakaoyu tencerede kaynattım. Altını fazla açmayın benden söylemesi. Tencerenin kenarındaki kakaolar nasıl yanarmış, ne acayip kokarmış öğrenmiş oldum. Kısın altını, yavaş yavaş kaynasın. Kaynadıktan sonra soğuması için başka bir kaba almanız iyi olur. Kekin üstüne döktüğümüzde soğuk olması lazım. Her neyse yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, çırparken de mikserin geniş uçlarını kullanın. Senelerce kekim olmuyor diye gezdim. Sebebi yanlış uçları kullanıyor olmammış. Şeker yumurtanın içinde iyice erimeli, kıvamı köpüğümsü olmalı ve karışımın rengi açılmalı. Herkesin kar gibi oluncaya kadar dediği şeyi anlatmaya çalıştım. Ben yanlışlıkla doğru yapıncaya kadar, kar gibi denilen şeyin ne olduğunu anlayamamıştım. Sonra sütü katıp el karıştırıcısıyla karıştırdım ve kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu kattım. Yine karıştırdım. En son unu kattım, çünkü 1 bardaktan az da alabilirdi. Sizde öyle yapın. Şimdi bardak var, bardak var. Unu elemeyi de unutmayın. Bu arada yine el çırpıcısıyla karıştırdım. Mikseri unu kattıktan sonra kullanınca kek sönük oluyor. Ve en sonunda önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişmesi çok zaman almıyor. Arada kontrol etmek lazım. Bunu da çatal yada kürdan yardımıyla yapıyoruz. Siz de biliyorsunuzdur zaten, ama ne olur ne olmaz, belki yemek pişirmekte acemi olanlar da dener. Sapladığımız malzemenin üstünde kek hamuru kalmayacak, tertemiz çıkacak. Pişince keki çıkarıp dilimliyoruz ve üstüne sosu döküyoruz. Ve bu kadar. Bakalım siz de benim gibi kontrolü kaybedip kekin yarısını mideye indirecek misiniz.
Şimdiden afiyet olsun...
Yag yokmu icinde acil yazar misiniz
YanıtlaSilKusura bakmayın. Şu saate kadar internet erişimim yoktu. Çok geç oldu cevabım ama yine de yazayım. Size faydası olamasa da belki ilerde sormak isteyenler olur. Yağ koymadım ben içine Aslı hanım. Çok hafif ve güzel oldu.
YanıtlaSilSiz de memnun kalırsınız umarım. Sevgiler...