Ekmek Balığı


Çocukluğumdan beri kahvaltıda yemeyi en çok sevdiğim yiyecek. Her zaman yapmak mümkün olmuyor tabiki. Kokuyorsunuz sabah sabah filan. Ben bugün üşenmedim yaptım, çok da memnun oldum. Tarifi veriyorum.. üşenmeyin yapın. Yanına da çay demleyin afiyetle yiyin.

Malzemeler

8 dilim ekmek ( çok ince olmasın, 2 parmak kalınlıkta olması iyidir )

3 yumurta

3 çorba kaşığı yoğurt ( çok dolu dolu koymayın )

2 - 2,5 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

Karabiber

Hazırlanması

Yumurtaları, yoğurdu, unu, baharatları bir kapta el çırpıcısıyla çırptım. Çok iyi çırpmak gerekiyor, içinde topak kalmasın ve yumurta iyice dağılsın. Karışım homojen olsun. Ben kızartırken içinde yüzdürerek kızartmıyorum. Bir tavaya hangi yağda kızartacaksam az miktarda yağı koyuyorum ve çevire çevire kızartıyorum. Neyse döneyim tarife.. Yağın kızmasını bekleyip, ekmekleri karışıma iyice bulayıp tavaya attım ve bir yüzü kızarınca öbür yüzünü çevirdim. Çevirirken arada ekmeğin yan yüzeylerini de yağa batırarak kızarttım. Yağın kızmasını beklemezsem hem ekmek yağ çekiyor, hem de buladığımız malzeme akıyor. Ekmekler altın rengi olunca üstüne peçete koyduğum bir tabağa aldım ve bu kadar. Kokuyu saymazsak hiç bir zahmeti yok. Üşenmeyin yapın, yiyin. Çok güzel.

Bu arada karışımın içine maydanoz koyunca da harika oluyor. Kekik de atabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar