Domates Çorbası


Domates çorbasını sadece salçadan da yapabilirsiniz. Ancak domates kattığımız zaman daha yumuşak bir tadı oluyor. Çorbaya kattığımız süt ise çorbaya kremalı havası katıyor. Süt koyup koymamak sizlere kalmış. Her iki türlü de çok güzel oluyor.

Malzemeler

1 adet orta boy domates

1,5 çorba kaşığı domates salçası

1,5 - 2 çorba kaşığı un

4 su bardağı su

1/2 çay bardağı süt

Karabiber

Tuz

Maydanoz

Hazırlanışı 

Unu kokusu gelinceye kadar kavurup domates salçasını ekliyoruz. Bir süre daha kavurup, rendelediğimiz domatesi ekliyoruz. Domates bir bütün haline gelmiş olan salça ve un bileşimini gevşetmeli. En son suyu ekliyoruz. Ekleme süresince çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz. Suyu soğuktan ve parça parça ekliyoruz. Tuzu ve karabiberi ekleyip, çorba kaynayıncaya kadar arada bir karıştırıyoruz. Ocağı söndürdükten sonra sütü ve kıydığımız maydanozu ekliyoruz. Sunum sırasında çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

ipucu: Egzamadan şikayetçi olduğunuz zamanlarda domatesten uzak durun. Kaşıntınızı arttıracaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar