Cevizli Kolay Kurabiye
Annemden öğrendiğim çok basit bir kurabiye tarifi. Yaşı 30 civarında olup da bu kurabiyeyi bilmeyen yoktur zaten. Doğum günlerinde, misafir geldiğinde, hele de annelerin gün toplantısı varsa bu kurabiyeyi sofralarda muhakkak görürdük. Nitekim küçükken yer yer doyamazdım bu kurabiyeye. Zaten pişirme işine merak sardığımda da yapmasını öğrendiğim ilk şey bu kurabiye oldu. İlk denememde de yüzümü kara çıkarmadı. O kadar kolay yani :) Eğer daha önce hiç kurabiye yapmışlığınız yoksa ve garantili bir sonuç istiyorsanız, bu tarifi gönül rahatlığıyla önerebilirim. Bu kurabiyeyi yapmanın en sevdiğim yönleri de hamurunu hazırlarken hiç yorulmuyorsunuz ve kurabiyenin kabarmama ihtimali hiç yok. Üst malzemesi olarak fındık, badem ya da şeker tercih edebilirsiniz. Ben cevizi çok yakıştırıyorum o yüzden genelde ceviz kullanırım. Bazen kurabiyenin formunu değiştirip cevizi içine koyuyorum. Öyle de gayet güzel oluyor. O anki moduma bağlı anlayacağınız. Siz de canınız nasıl yapmak istiyorsa öyle yapın. Hemen malzemelerle işe başlıyorum.
Malzemeler
1 paket margarin ( 250 gr. )
7 çorba kaşığı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
3 yumurta ( sarıları içine beyazları üstü için )
1 pakete yakın kabartma tozu
3 su bardağı un
Ceviz içi
Hazırlanışı
Eğer yumuşak margarin kullanmıyorsanız yağı önceden çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin derim. Ben de sert margarin kullanıyordum, o yüzden önce yumuşamasını bekledim. Margarin yumuşadıktan sonra unu, yağı, yoğurdu, şekeri, yumurta sarılarını, kabartma tozunu bir kapta iyice yoğurdum. Ben fazla şekerli sevmiyorum o yüzden 7 kaşık kullandım siz 1 su bardağına yakın koyabilirsiniz. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Benim ölçüm hep aynı bardaklarla olduğundan hepsini bir anda yoğuruyorum. Ama unu en son yavaş yavaş ekleyerek kontrollü de gitmek isteyebilirsiniz. Hamur kaba yapışmayacak kıvama geldiği an un eklemeyi kesmek gerek.Hamur hazır olunca, cevizleri hafif iri kalacak şekilde bir güzel dövdüm ve bir kenara koydum. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarladım. Yuvarlacık kurabiye hamurunu önce yumurta beyazına sonrada ceviz içine batırıp iyice yağladığım fırın tepsisine dizdim. Aralarına da boşluk bırakmayı unutmadım. Daha önceden de dediğim gibi ceviziniz yoksa onun yerine önce yumurta beyazına sonra şekere batırın. O şekilde de gayet lezzetli oluyor. Tepsim yuvarlaklarla dolunca, daha önceden 175 dereceye ısıttığım fırına tepsiyi yerlertirdim ve üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirdim. Fazla kızaran bir kurabiye değil, çok bekletip kurabiyeleri sertleştirmeyin. Emin olamazsanız aradan 1 tane kurabiye seçip, onu bir güzel kesip kontrol edin. Sonuçtan memnun kalacağınıza eminim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
görüşleriniz benim için önemli